nieuwsbrief 34

 Nieuwsbrief NKT Theaterschool 2015-2016, jaargang 11 nummer 34

 

Aan alle ouders/verzorgers en leerlingen van de NKT Theaterschool,

 

Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2015-2016. Zoals u gemerkt heeft, hebben we het mailadres dat u heeft ingevuld op het inschrijfformulier 2015-2016, gebruikt om het digitaal te versturen. We plaatsen deze nieuwsbrief ook op www.nkt.nl


Kerst Kijk in de Keuken week van 7 t/m 12 december 2015.

De brief over de Kerst Kik is vorige week aan de leerlingen uitgedeeld en staat ook op de website.


‘Vier het leven, Fien!’
Eindelijk, eindelijk! Ze zijn er!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De cd’s en dvd’s van de prachtige musical ‘Vier het leven, Fien!’, die in juni 2015 10x is gespeeld in de grote zaal van de Purmaryn.
Als u deze besteld heeft m.b.v. automatische incasso, kunt u deze vanaf 30 november op het kantoor dagelijks tussen 16 en 18 uur ophalen. Als u heeft aangegeven dat deze met de post opgestuurd moet worden, gebeurt dat een dezer dagen.
Heeft u deze cd of dvd nog niet besteld………? We hebben extra exemplaren ingekocht en deze kunt u op kantoor kopen. Cd is € 10,- en dvd is € 20,-.

Medisch

Als uw zoon of dochter iets heeft dat zijn bewegingen tijdens de theaterlessen beperkt of dat er andere (medische) oorzaken zijn die beperkingen opleveren, is het voor ons prettig te weten.

Wilt u in dat geval contact opnemen met het kantoor? Dan kunnen we afstemmen hoe we daar, met de docenten ook, mee omgaan.

 

Incassodata 2015-2016.
Wilt u i.v.m. de inning van de lesgelden de incassodata goed in de gaten houden? Deze zijn: omstreeks 1 januari 2016 en 1 april 2016. En als u in 10 termijnen betaalt, is dat maandelijks op de eerste dag van de maand t/m 1 juni 2016.
U weet ongetwijfeld wat een storno is. Dan storneert (stort) de bank het geld terug dat via de automatische incasso door ons geïnd is. Als dat gebeurt, wilt u dan zelf direct het bedrag aan ons overmaken? Zo loopt u geen achterstand op en scheelt het ons in extra tijd om de lesgelden te innen.
Heel veel dank daarvoor.
Sandra van den Berg (financiële administratie) is op maandag en donderdag aanwezig. Als er iets niet klopt met de incasso, wilt u dan contact met haar opnemen?

Openingstijden kantoor
Kijk op de website nkt.nl/contact.

Nieuwe directeur per 1 januari 2016.
Zoals u waarschijnlijk wel weet, is de directeur Fred Mulder ad interim. Tijdelijk dus. En aan deze periode komt een einde.
Per 1 januari 2016 is Astrid Honing tot nieuwe directeur benoemd.
Astrid werkt momenteel als senior fondsenverwerver partnerships bij het Reumafonds. Bovendien is zij adviseur van Muziektheater van het Fonds Podiumkunsten en is zij zakelijk leider bij Fast Opera Productions.
Wij wensen Astrid een mooie baan toe en veel succes op onze prachtige Jeugdtheaterschool!

Wist u dat:

·         Het NKT is er voor 2,5 en 3 jaar: NKT Peuter!
Het NKT is er ook voor 4 en 5 jarigen: NKT Kleuter!
Het NKT is er ook voor 6 en 7 jarigen: Jong NKT!
En natuurlijk ook voor 8 t/m 20 jarigen!!

In de week van 16 november 2015 starten we met de 2e serie van 10 lessen NKT Peuter en NKT Kleuter. Heft u interesse of kent u iemand uit uw omgeving? Mail naar info@nkt.nl

·         De jaarplanning, waar o.a. de vakantieregeling 2015-2016 op staat, is te vinden op www.nkt.nl/contact
Let op. Op de inschrijvingsvoorwaarden 2015-2016 is aangegeven dat de schoolvakantie steeds op zaterdag begint. Dat is natuurlijk niet zo. De lessen worden door ons van maandag t/m zaterdag gegeven. Zondag is de eerste vakantiedag. Op de jaarplanning staat dit correct vermeld!

·         Er nog Dvd’s te koop zijn van ‘Daar Gaat Niels’, ‘Dorothea’ en ‘Door de ogen van Niels’?
Op kantoor!

  • Schoolregels.
    Op onze school hebben we een aantal schoolregels opgesteld. Deze hangen op diverse plekken in de school. Het is belangrijk dat iedereen zich aan deze regels houdt. Met behulp van deze regels doen wij ons best om een inspirerende en kleurrijke theateromgeving te scheppen.
  • Afmelden
    Indien een leerling onverhoopt niet in de gelegenheid is om de theaterles te volgen, stellen wij het op prijs indien een van de ouders uitsluitend op de dag zelf telefonisch een bericht van verhindering doorgeeft. Wij noteren dat en geven dat aan de docenten door.
  • Kleding
    Het is belangrijk dat de leerlingen de juiste kleding dragen tijdens de lessen. De kledingvoorschriften gelden voor alle lessen (dus ook tijdens de zangles wordt er balletkleding gedragen). Door het dragen van de juiste schoenen kunnen blessures zo veel mogelijk worden voorkomen en middels het dragen van de zgn. jazzpants of korte broeken kunnen de docenten goed zicht houden op de houding van het kind, waardoor we een foutieve houding zo snel mogelijk kunnen corrigeren. Balletschoentjes met gladde zolen, verkrijgbaar bij o.a. Scapino. Ook verplicht: oorbellen uit (veiligheid) en elastiekje om het haar vast te binden.

·         Financiële ondersteuning gemeente Purmerend
De Gemeente Purmerend een potje heeft voor vergoeding van culturele activiteiten. Op de gemeentesite/welkom/sportieve en culturele activiteiten is meer informatie voor u beschikbaar.

·         Bijzondere activiteiten in 2015-2016…..
Kerstbal.
Op zaterdag 12 december 2016 is het eerste Kerstbal in de historie van het NKT! Daar krijgen de leerlingen nog een aparte brief over.

Valentijn is op 13 februari 2016……

·         U in de filmweek van 14 t/m 19 december 2015 niet hoeft te bellen als uw zoon/dochter niet aanwezig kan zijn?

·         Tijdens deze filmweek is de kantine niet open!!

·         Keuzevak voor 18+ in 2016!!
Een goed gesprek II
NKT OUDER. THEATERLESSEN VOOR 18+

In 15 lessen maken we onze eigen theatervoorstelling. Deze zal meerdere keren gespeeld worden tijdens het DIT BEN IK FESTIVAL 2016 op het NKT.
De voorstelling komt vanuit improvisatie tot stand, hierbij is veel ruimte voor eigen inbreng.

In de laatste fase word tekstschrijver Ronald Wolthuis uitgenodigd en komt er een script van het eigengemaakte materiaal.
Het thema van de voorstelling is EEN GOED GESPREK.
We gaan uit van herkenbare situaties: Een opgelaten gesprek op een eerste date. Dat “openhartige” gesprek met die goede vriend; je zegt het één maar bedoelt het ander. Of dat moment dat je er niet meer uitkomt en zelf niet eens meer weet wat je nou eigenlijk wou zeggen....
We onderzoeken wat een dialoog interessant maakt en hoe we deze kunnen dramatiseren. Abstraheren, vervreemden, herhalen…het wordt een spannend onderzoek waarbij we het experiment niet uit de weg zullen gaan.

Docent             Marianne van Zeijlen
Locatie             NKT Theaterschool
Tijd                  Woensdagavond van 20.15-22.15 uur.
Start                Woensdag 6 Januari t/m  15 April 2016.
                         Jan. 6, 13, 20, 27, Feb. 3, 10, 17, 24, Mrt. 9, 16, 23, 30
April                 Extra repetities voor de voorstelling: 6, 9 en 10 april
Speeldata        DIT BEN IK FESTIVAL: 12, 13, 14, 15 april.
Aantal              Min. 10 en max. 12 personen
Kosten             € 175,-
Er is nog 1 plaats beschikbaar!

 

·         BALLET BODY FITNESS
NKT OUDER. LESSEN VOOR 18+ ook in 2016!
Met dansante oefeningen versterken en verlengen we onze spieren op leuke muziek.
Je vergaart kracht, flexibiliteit én een elegante houding.
Stretchen is ook nog eens zeer bevorderlijk voor lichaam en geest. Het prikkelt de zenuwuiteinden, stimuleert de bloedsomloop en helpt blokkades in het lichaam op te heffen.
Deze cursus is geschikt voor (18+ jaar;) en je hoeft géén dansachtergrond te hebben.
Aanmelden via info@nkt.nl o.v.v. keuzevak BBF jan 2016.

Docent             Laura Schrijen
Locatie             danslokaal 1e etage
Tijd                  Woensdagavond van 20.15-21.30 uur gedurende 6 weken.
Start                Woensdag 13 januari 2016.
Aantal              Min. 8 en max. 14 personen
Leeftijd             vanaf 18 jaar
Kosten            € 60,- en voor de cursisten uit 2015 is het € 50,-!

 

Communicatie
Wij plaatsen alle brieven ook op de website. Dus bent u de brief even kwijt of wilt u dat nog eens nalezen…….. kijk op
www.nkt.nl
E mail:
info@nkt.nl
Telefoon 0299 434325

Saskia Bouman heeft ruim 20 jaar bij het NKT op de administratie gewerkt. Haar gezondheid maakt het haar onmogelijk om haar loopbaan bij het NKT te vervolgen. Per 30 september 2015 is zij officieel gestopt. Voor vele ouders is zij een belangrijk contact met het NKT geweest.

Schoolkranten
We zijn geïnteresseerd of er op de school van uw zoon of dochter een schoolkrant wordt uitgegeven. I.v.m. het plaatsen van een NKT advertentie. Als dat zo is, horen wij dat graag van u!?

Wij wensen iedereen een heel fijn theaterjaar toe!!


Purmerend, 27 november 2015.
Sandra van den Berg, Jeroen Man, Fred Mulder en Anita Werts,