Nieuwsbrief november 2016 NKT

  

NKT Nieuws november 2016
______________________________

https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14595751_1306117579419361_1340640852013086901_n.jpg?oh=f32b10926e058da19b1077c1d34ff1ee&oe=58CE4A20Terugblik: Halloween
Het was een eng weekje op het NKT: overal waren vampiers, spoken en heksen… En een hoop gegil en gegiechel! We hebben weer genoten van alle leerlingen! Op NKT’s FaceBook staan de foto’s en filmpjes, voor wie nog even na wil griezelen.

Vooruitblik: Sinterklaas
De Goedheiligman is dól op het NKT. Hij bezoekt ons dit jaar maar liefst vier keer: op 28, 29, 30 november en op 1 december.

Op maandagmiddag 5 december zijn er geen lessen in verband met pakjesavond.

Kerst-KIK wordt Jubileum-KIK
En van Sint naar de Kerstman….Dit schooljaar staat in het teken van ons jubileum. Leerlingen en ouders merken dat straks tijdens de JubileumKIK week. Daarin hernemen we nummers uit de afgelopen jaren. De docenten maken een presentatie met hun groep, gebaseerd op ‘gouwe ouwe’ NKT nummers en scripts. 

De NKT Reünie: 4, 5 en 6 maart 2017

We hebben het deze week aangekondigd via FaceBook: de data van de NKT Reünie zijn bekend! Op zaterdag 4 maart 2017 is het Open Huis op het NKT, zondag 5 en maandag 6 maart treden we op in de Purmaryn met een speciale Reünie voorstelling. De kaartverkoop voor deze voorstelling start in januari 2017. Via social media en met de nieuwsbrieven houden we alle leerlingen, hun familie en alle ex-leerlingen op de hoogte!

 

 

 

 

NKT Journaal: volg leerlingen, ex-leerlingen en de NKT-Professor! https://www.youtube.com/watch?v=_KpH8LxCmcw

Afbeeldingsresultaat voor nkt theaterschoolOmdat we dit seizoen ons 25-jarig jublieum vieren, presenteren we elke 25e van de maand het NKT Journaal! Met een roddelrubriek, een vlog en veel meer leuks. Hou onze FaceBook in de gaten of kijk het NKT Journaal van 25  oktober terug op YouTube.

Heb jij een NKT-verhaal om te delen? Dan nodigen we je van harte uit om dat te doen via  www.facebook.com/NKTTheaterschool

 

 

 

 

 

Musical
De twee auditierondes en de workshoprondes voor de eindmusical zijn geweest en het artistieke team van de schoolmusical heeft zijn keuze gemaakt: we hebben een prachtige cast kunnen samenstellen, waarmee we vanaf nu elke zondag zullen repeteren om in juni en juli 2017 wederom een topmusical neer te kunnen zetten.

Alle auditanten ontvangen een brief op 8 of 9 november met het bericht of zij deel uit gaan maken van de cast.


Als je auditie doet, is er altijd een kans dat je niet wordt geselecteerd, en ook dat hebben de leerlingen de afgelopen periode geleerd. Nooit leuk, maar onvermijdelijk. Een troost is, dat uiteindelijk elke leerling meedoet met de musical. De een heeft alleen een wat grotere rol dan de ander.

 

NKT Genomineerd voor NHN Cultuur Award

Het NKT maakt kans op de Cultuur Award van Noord Holland! Na een stevige voorselectie heeft de jury van NH Zaken besloten dat het NKT, samen met Circus Sijm en Zeeaquarium Bergen aan zee mag strijden voor een ere plek op het podium. We krijgen 16 november de jury op bezoek bij het NKT, die  we zullen imponeren met live optredens van een aantal leerlingen. Vervolgens strijdt het NKT  donderdagavond 24 november in de Cultuurkoepel van Heiloo om de Cultuur Award.
Er is ook een publieksprijs te winnen, dus als iedereen van het NKT een stem op ons uitbrengt, maken we ook daarop kans!
We zijn natuurlijk allemaal heel trots op de nominatie, maar hopen óók van harte dat we de prijs binnen gaan halen! http://www.nhn-businessawards.nl


NKT-korting bij De Purmaryn
NKT-ers krijgen op de dag van de voorstelling maar liefst 50% korting op hun kaartje voor voorstellingen in de Purmaryn. Want wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen niet alleen theater maken, maar ook theater zien. De komende week zijn er twee voorstellingen die de Purmaryn aan het NKT aanbiedt voor een heel bijzonder prijsje: €7,50 per kaartje! De voorstellingen zijn geschikt voor leerlingen vanaf 16 jaar, kaarten kunnen op de dag zelf (voor aanvang van de voorstelling) aan de kassa van de Purmaryn gekocht worden.

Woensdag 9 november NNT - All inclusive
NNT - All Inclusive - foto Carmen Kemmink.jpg 

‘All Inclusive’ is de afscheidsvoorstelling van het huidige artistieke team van het Noord Nederlands Toneel. Na acht jaar komt er een feestelijk einde aan een eigenzinnig, visueel explosief en multidisciplinair theatertijdperk. ‘All Inclusive' sleurt je mee in de droom achter de vluchteling en de twijfels achter het kroegkrakeel van de Stamgasten: de wereldwijde strooptocht naar geluk.
Het begint met een ongemakkelijk gevoel, komt dan op stoom met kneiterhard rechtsradicaal cabaret, caramboleert tegen de vangrail van de poëzie, om te eindigen in een beeldend vuurwerk. Wat is de beste manier van vluchten? Naar een utopie toe, of van een utopie weg?

https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14670632_1295034250521134_8216328115995357354_n.jpg?oh=94617789587bc70e5e65f49ba1411ed0&oe=588CA078Zaterdag 12 novmeber - MINOU BOSUA

"Soms moet je door je ongemak heen breken om iets nieuws te ervaren. Minou gaat ons dapper voor." ~ Volkskrant ****Theatermaker/cabaretier Minou Bosua heeft een programma gemaakt voor kijkers met een open blik. Na achttien jaar de helft te zijn geweest van een krachtig duo, gaat deze Bloeiende Maagd nu voor het eerst solo. In MINOUX onderzoekt ze op hilarische en schaamteloze wijze wie ze is zonder de ander. Wie ze is alleen. Waarbij ze niet de buitenkant laat zien van wat haar angst inboezemt, maar oprecht en met succes op zoek gaat naar het tonen van haar binnenkant. Ze geeft zich letterlijk en figuurlijk bloot en doet dat onder meer met behulp van Remy Evers, in een kleine maar onmisbare rol.  
 

 

 

 

 


NKT AGENDA
Zondag 13 november
: eerste repetitie cast musical
28 juni – 1 december: Sint op het NKT
Maandag 5 december – geen lessen i.v.m Sinterklaas
12 -17 december:  Jubileum-KerstKIK