NKT nieuws maart 2018

  

 

       NIEUWS           22-3-2018  

 

 

 

De lente is begonnen!

Het is alweer bijna zover: het voorjaar komt er echt aan. Met een superspannende presentatieweek tijdens het DitBenIk theaterfestival in april, boordevol optredens van leerlingen die de afgelopen weken een keuzevak hebben gevolgd. En we werken alweer toe naar de eindpresentaties van alle A t/m BB groepen die op 5 t/m 8 juli in  theater de Purmaryn plaatsvindt. En leerlingen: hou onze mail in de gaten, want we gaan dit jaar iets superleuks verzinnen voor Moederdag…..

 

Hartelijke groet, mede namens alle docenten, medewerkers en vrijwilligers van het NKT,

 

Astrid Honing

Directeur

 

 

Nieuws uit de NKT-kantine

We hebben inmiddels een indrukwekkend team van vrijwilligers in de kantine. We hebben alleen op de woensdag nog hulp nodig: wie zou dan willen helpen in de kantine, tijdens de lessen van de B-leerlingen van 17.00 tot 20.15? Laat het ons weten op info@nkt.nl of loop even het kantoor binnen!  Het team heeft samen een aantal leuke ideeën geopperd die de pauzes op het NKT nog leuker gaan maken! Zo zijn er vanaf nu bijvoorbeeld huisgemaakte tosti’s, met ham, kaas en/of salami en denken we na over een aantal gezonde toevoegingen aan het assortiment. En het is jullie vast niet ontgaan dat de muur een metamorfose heeft ondergaan!

 

 

NKT’er Sem Konijn presenteert Niemand huilt om heksen  in de Purmaryn

Op deze foto herkennen jullie vast wel wat (oud)NKT’ers tussen de andere castleden van Niemand huilt om Heksen!, een muzikale voorstelling over de heksenvervolgingen in de Middeleeuwen.  Wij zijn er supertrots op: een aantal talentvolle (voormalig) NKT-ers hebben hun krachten gebundeld en een eigen productie gemaakt!  Wat gebeurt er met je als angst regeert en hierdoor alle redelijkheid verdwijnt? Lieve (gespeeld door NKT leerling Vanja) woont in Bredevoort en zoekt naar antwoorden op vragen die haar al jaren bezighouden.

Dat brengt haar in een gevaarlijke positie, maar haar doorzettingsvermogen brengt haar steeds dichter bij de angstaanjagende waarheid…  

“Niemand huilt om Heksen!” laat zien hoe angst mensen in beslag kan nemen en hoe een menigte door angst beïnvloed kan worden. De voorstelling speelt in de Middeleeuwen, maar maakt door de thematiek ook een verbinding met het heden, waarin angst en onwetendheid ook nu vaak voor onrust zorgen. 

 

Het artistieke team van deze productie bestaat uit docenten en (oud-)NKT leerlingen: Debby Langereis tekent voor de zang, Byron Werts en Naomi Vis maakten de choreografieën, Laniek Reedijk componeerde de muziek, Ruben Breed ontwierp de kostuums die Lia Ottink met haar naaiteam maakte, Susana Bijtelaar doet de grime en Niemand huilt om Heksen! werd geschreven en wordt geregisseerd door Sem Konijn. De productie is in handen van Puck de Weerd en Sem Konijn. 

 

 

Niemand huilt om Heksen! mogen jullie niet missen! De enthousiaste cast en crew hopen dat jullie allemaal komen kijken naar deze intrigerende, spannende, ontroerende voorstelling. Op 26 en 27 maart te zien in de grote zaal van theater De Purmaryn. Kaarten zijn te koop via de kassa van het theater. De voorstelling is geschikt vanaf 10 jaar. Twijfel niet en bestel kaarten, want voor je het weet, ben je te laat!  https://depurmaryn.nl/programma/niemand-huilt-om-heksen/

 

 

 

DitBenIk theaterfestival: 16 t/m 26 april

Volgende maand is ons DitBenIk theaterfestival weer! Een week lang presentaties van onze keuzevakken Nachtvolken!, Disney Musical Highlights, het NVT met Rust Niet en Song and Dance. Nieuw dit jaar is dat Song and Dance in P3 optreedt, de overige presentaties én de NKT Talentenjacht zijn op het NKT. Aanmelden voor de Talentenjacht kan vanaf vandaag: grijp je kans, pak je podiumplek en geef je op! Kaartverkoop voor de optredens start in de week vooraf aan DitBenIk.  Er volgt nog een aparte nieuwsbrief over het festival, met speeltijden en voorstellingsinformatie.    

 

 

 

Het gaat gebeuren: NKT Ouder(s) Song and Dance! 

Na de gezellige en succesvolle ouder/kind week van het NKT vroegen de ouders om meer, meer, meer! Meer lessen voor de vaders en moeders van onze leerlingen. We hadden speciaal daarvoor al het keuzevak Nederlands Volwassen

Theater in het leven geroepen voor de toneelspelers, en nu komt er dan Zang & Dans voor de ouders van onze leerlingen! Het aantal aanmeldingen is overweldigend, en de klassen zitten vol. We wensen alle ouders een ontzettend leuke tijd op het NKT!

 

 

 

 

 

Eindvoorstelling Een dag vol leven!

…De zon komt op en de vogels gaan zingen. Een nieuwe dag is begonnen. Een dag vol nieuwe dromen en nieuwe kansen. In de themavoorstelling ‘Een dag vol leven!’ volgen we een jongen en een meisje die binnen één dag opgroeien van kind naar jongvolwassen. Een groeispurt met alle uitdagingen die daarbij komen kijken.  Waar ze in de ochtend nog kind zijn en kunnen spelen, staat de wereld van school met al zijn regels en structuur rond lunchtijd al op de stoep. Tegen de avond zijn onze helden afgestudeerd en staan ze aan de rand van een nieuwe wereld: die van de volwassenen.  

 

Met ‘Een dag vol leven’ maakt de NKT Theaterschool een uitstapje naar een ander soort voorstelling: dit keer geen musical, maar een themavoorstelling. Geen doorlopend verhaal, maar losse scenes, mooie liedjes, bijzondere muziek en spannende beelden. Alle groepen vanaf de A-tjes doen mee, iedereen krijgt zijn of haar eigen moment in de spotlights. De voorstelling werd bedacht en is gemaakt door de docenten van de NKT Theaterschool onder leiding van artistiek leider Jeroen Man.

 

We spelen de eindvoorstelling op 5, 6, 7 en 8 juli in theater de Purmaryn. Alle leerlingen krijgen per mail bericht over de groepsindeling en (extra) repetities. Het kan zijn dat sommige groepen van de docenten “huiswerk” mee krijgen om dit thuis wat extra te oefenen. Dit zullen we ook per mail dan aan u doorgeven zodat u uw kind hier wellicht mee kunt helpen.

De kaartverkoop start 12 april as om 10.30 uur via de kassa of website van theater de Purmaryn. 

 

             

Agenda:  

-                  30 maart t/m 2 april: geen les i.v.m. Goede vrijdag en Pasen

-                  Donderdag 12 april: start kaartverkoop eindvoorstelling Een dag vol leven!

-                  16 t/m 22 april DitBenIk theaterfestival week

-                  27 april t/m 12 mei: geen les i.v.m meivakantie

-                  Zondag 13 mei: Moederdag

-                  21 mei: vrij i.v.m. 2e Pinksterdag

-                  Dinsdag 12 juni: Laatste les Jong NKT: presentatie

-                  Woensdag 13 juni: Laatste les Jong NKT: presentatie en

-                  Woensdag 13 juni:  laatste les Peuter NKT (open les)

-                  Donderdag 21 juni: Laatste les Kleuter NKT (open les) 

-                  Zondag 24 juni: generale repetitie Een dag vol leven! op het NKT

-                  Zondag 1 juli: generale repetitie Een dag vol leven! op het NKT

-                  4 juli: generale repetitie Een dag vol leven! in de Purmaryn

-                  5 t/m 8 juli: voorstellingen Een dag vol leven! in de Purmaryn

-                  9 t/m 14 juli: Vriendjes en vriendinnetjes week

-                  16 juli: start zomervakantie

-                  23 -26 juli: NKT Summerschool 

 

 

 

NKT Theaterschool – Gedempte Singelgracht 16 – 1441 NP – Purmerend  www.facebook.com/NKTTheaterschool/www.nkt.nl