Ditbenik Theaterfestival maandag 16 april tot en met zondag 22 april 2018

 


DitBenIk Theaterfestival Nieuws

Wij hebben er zin in: van maandag 16 tot en met zondag 22 april vindt het DitBenIk theaterfestival plaats. Een superleuke week, waarin alle leerlingen die het afgelopen half jaar een keuzevak hebben gevolgd een presentatie of kleine voorstelling geven en alle andere leerlingen kunnen kijken. Het DitBenIk theaterfestival is óók een plek voor aanstormend NKT talent dat wil laten zien wat hij of zij kan: er zijn op de dinsdag en woensdag twee voorrondes van de NKT Talentenjacht, die eindigt in een grote finale op zaterdag 22 april. Meedoen? Je kunt je nog opgeven, via je docent of op kantoor bij Anita!
Een festivalweek vóór en dóór leerlingen van de theaterschool, hun vrienden en familie.


Hoe laat moet ik op het NKT zijn?

Alle leerlingen uit de groepen Jong NKT en A-groepen komen in de DitBenIk week om 17.00 uur naar het NKT. Dat is dus later dan hun gewone les. Samen met de andere klassen zien ze een preview van de presentaties. De previews zijn om 19.00 uur afgelopen, daarna kun je weer naar huis of opgehaald worden.

De B en C leerlingen komen deze week op de gewone lestijd naar het NKT. Samen met de klas zien zij een preview van de presentaties. De preview is om 19.00 uur afgelopen, daarna kun je weer naar huis of opgehaald worden

De vrijdag en zaterdag BB groepen zijn op de vrijdagavond om 17.00 uur op het NKT. Zij krijgen eerst een uur les en gaan voor de preview van Song and Dance met z’n allen naar Poppodium P3. (Purmersteenweg 17-19). We lopen daar samen heen. Deze start om 18:30 uur en duurt tot 19:15 uur, daarna kun je vanaf P3 weer naar huis of opgehaald worden

Wil je het hele optreden zien?

Alle leerlingen zien tijdens de reguliere lestijden een preview van de optredens, maar iedereen is uiteraard ook welkom bij de gehele voorstelling! Kaartjes hiervoor zijn te koop op het NKT kantoor.

_______________________________________________

DitBenIk – Het programma

NKT’s talentenjacht
Tijdens de Talentenjacht kunnen onze leerlingen laten zien waar zij uitzonderlijk goed in zijn. We hebben prachtige zangers gehad, toneelstukjes, goochelaars en dansgroepen. Alles even speciaal en vooral met hart en ziel gebracht. Uit elke voorronde komt een finalist, die tijdens de grote finale met elkaar zullen strijden om hét NKT talent van dit seizoen te worden!  Meedoen? Je kunt je nog opgeven, via je docent of op kantoor bij Anita!
Dinsdag en woensdag Aanvang: 17.00 tot 18.00 uur / entree €1,50, Balletlokaal 1e verdieping

Zaterdag, grote finale, Aanvang 10:00, Entree €3, Balletlokaal 1e verdieping

Disney Muscial Highlights, o.l.v. zangdocente Lea van de Pol
Het keuzevak van onze docente Lea van der Pol, waarbij meer dan 40 leerlingen een half jaar lang elke zaterdag hebben genoten van het zingen van Disney-klassiekers. Natuurlijk is er ook aan de moves gedacht: samen met onze dansdocente Wendy Peters hebben de leerlingen gewerkt aan een optimale podiumpresentatie!

Maandag t/m vrijdag,  Spellokaal 1e verdieping –Aanvang: 19.15 uur / Entree €5


Song and Dance, o. l. v. dansdocent Byron Werts en zangdocent Debby Langereis
Met onverminderd enthousiasme hebben onze docenten Debby Langereis en Byron Werts dit schooljaar maar liefst twee Song and Dance groepen lesgegeven! Mede door de grootte van de groep zijn we voor de presentaties uitgeweken naar onze ‘buurman’: Poppodium P3 (Purmersteenweg 17-19) Daar spatten de leerlingen straks van het podium af, met hun fierce dansmoves en meerstemmige zang!

locatie P3-Vrijdag Aanvang: 20:15 uur, Entree €7,50 (Uitverkocht)

locatie P3- Zaterdag Aanvang: 14.30 uur en 20.15 uur, Entree €7,50

locatie P3- Zondag Aanvang : 11:30 uur en 14:30 uur, Entree €7,50


Nachtvolken, o.l.v. speldocente Meina Kentner
Nieuw dit schooljaar is het keuzevak Nachtvolken, waar docente Meina Kentner met een groep leerlingen een absurdistische locatievoorstelling heeft gemaakt, die rondom ons schoolgebouw opgevoerd wordt. Spannend! Omdat in dit geval de weersomstandigheden ook een rol spelen, raden wij alle bezoekers aan om de kleding aan te passen aan de buitentemperatuur.

………….....De nachtvolken omgeeft een groot geheim, want niemand mag weten dat zij bestaan.
Ooit uit Noorwegen overgekomen, leven de mensen van de nacht in hoeken, niches, verscholen en onder de aarde en komen alleen te voorschijn als het donker is. De nachtvolken horen bij de keerzijde van de aarde – de andere kant, de donkere – de onderkant. Zij bestaan bij de gratie niet te bestaan. En als wij jullie hun verhaal vertellen, wees zeker dat een aantal van hen verdwijnen moet, want elk lichten van elk geheim werpt licht. En dat is nou precies waar zij niet tegen kunnen: daglicht.  En zo overkomt hen een merkwaardige vluchtigheid, alsof de kortstondigheid en het eeuwig herhalende wederkeren van hen bestaan hen vluchtig maakt, niet werkelijk, tijdelijke bezoekers en grotendeels onzichtbaar………….

Maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag, aanvang 21:00 uur, Entree € 5

Buitenvoorstelling achter het NKT. Alleen doorgang bij mooi weer.


NVT (Nederlands Volwassen Theater), o.l.v. speldocente Marianne van Zeijlen
De ouders van onze leerlingen bleken óók talent voor theater te hebben, en daaruit is onze NVT groep voortgekomen, een groep enthousiaste volwassenen die onder leiding van Marianne van Zeijlen alweer voor de derde keer een voorstelling brengen: RUST NIET

…In huize ‘Rust Niet’ verveelt u zich geen moment. Gymles, bingo, oude verhalen van weleer, er is altijd iets te beleven. Directrice Gerda Kampstra houdt van een strak regime maar heeft zo haar zwakke momenten. Mevrouw Engel neemt u mee naar haar favoriete plek en als het aan onze fanatieke vrijwilligster Willeke ligt, gaan we er lekker tegenaan. Wees welkom in huize Rust Niet.

Rust Niet is de 4de theaterproductie van het NVT (Nederlands Volwassen Theater).
Tekst & regie Marianne van Zeijlen. Spelers: Marianna Arends, Martine Bekking, Rene Burgers, Henny de Haas, Ilona Korthoff, Tosca Korthoff, Tanja Lejuijt, Daniel van der Pol, Solangie van Ree, Peter Sanders, Saskia Smeenk, Petra van Winkel en Wout Zeekant.

Donderdag en vrijdag Aanvang 19:30 uur , Entree €5

Zaterdag, Aanvang 13:00 uur, Entree €5