NKT Nieuws 5

  

       NIEUWS  25-5-2018  

 

Op weg naar de eindvoorstelling!
De spanning begint al een beetje op te lopen: we zijn aan de laatste zeven weken voor de eindvoorstelling toegekomen! En, zoals jullie weten, presenteert het NKT dit seizoen voor de eerste keer een themavoorstelling!  Van 5 tot en met 8 juli treden de leerlingen uit de A tot en met de BB groepen op tijdens de voorstelling Een dag vol leven in de grote zaal van Theater de Purmaryn. Heb jij al kaartjes? Bestel ze anders snel bij de Purmaryn of via https://depurmaryn.nl/programma/nkt-theaterschool/ zodat je geen optreden hoeft te missen!

 

def poster

Een dag vol leven…

De zon komt op en de vogels gaan zingen. Een nieuwe dag is begonnen. Een dag vol nieuwe dromen en nieuwe kansen. In een dag zit vierentwintig uur. In een dag groei je langzaam op en ervaar je het leven allemaal op een andere manier. In de themavoorstelling ‘Een    dag vol leven!’ volgen we een jongen en een meisje die binnen een dag opgroeien van kind naar jong volwassen. Een groeispurt met alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Waar ze in de ochtend nog kind zijn en kunnen spelen, staat de wereld van de school met al zijn regels en structuur rond het lunchuur al op de stoep. Tegen de avond zijn ze afgestudeerd en staan ze aan de rand van een nieuwe wereld: die van de volwassenen. Met deze voorstelling maakt de NKT Theaterschool een uitstapje naar een ‘ander soort’ voorstelling. Dit keer geen musical maar een themavoorstelling, geen doorlopend verhaal, maar losse scènes, mooie liedjes, bijzondere muziek en spannende beelden. De voorstelling werd bedacht en gemaakt door de docenten van de NKT Theaterschool onder leiding van artistiek leider Jeroen Man.

 

 

PS: ook back stage komen? Meld je aan als vrijwilliger achter de schermen en help ons om er een fantastische week van te maken! We kunnen op woensdag 4 juli (16.00-21.30 uur), donderdag 5 juli (18.00-21.30 uur), vrijdag 6 juli (18.00-21.30 uur), zaterdag 7 juli (12.30-16.00 en 18.00-21.30 uur) en zondag 8 juli (9.30-13.00 uur en 13.30-17.00 uur) nog vrijwilligers gebruiken! Kun je één van deze dagen of misschien zelfs wel vaker? Kom dan gezellig helpen! Meer info / aanmelden via a.werts@nkt.nl

 

Graag tot snel in het theater!

Astrid Honing

Directeur

 

 


NKT SummerSchool

Ook dit jaar beginnen we de schoolvakantie met de – inmiddels bekende – NKT SummerSchool!
Dansen, zingen, acteren en een echte musicalvoorstelling opvoeren voor je familie en vrienden! Klinkt jou dat als muziek in de oren? Meld je dan snel aan voor de NKT SummerSchool voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar!

 

groepsfotosummerschool 2016

Samen met onze docenten Byron Werts (dans), Marc Peter van der Maas (zang) en Tim Schuitvlot (spel) maken de deelnemers in vier dagen tijd een mini voorstelling. Die natuurlijk wordt opgevoerd voor vaders, moeders, broers en zussen! De NKT SummerSchool is dit jaar op 23, 24, 25 en 26 juli.

De hele week staat naast plezier, persoonlijke ontwikkeling voorop. Verder krijg je een masterclass van een speciale gastdocent en het NKT verzorgt iedere dag de lunch en tussendoortjes.


Kosten
€ 175,-
Locatie NKT Theaterschool, gedempte singelgracht 16, Purmerend

Wanneer maandag 23, dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 juli.
Op maandag, dinsdag en donderdag Van 9.30 tot 16.00 uur, op woensdag van 9.30-12.30 uur. Alle dagen inclusief lunch. Op donderdagavond geven de leerlingen een presentatie die gratis toegankelijk is voor ouders. 

De NKT SummerSchool is geschikt voor zowel beginnende als ervaren musicalsterren tussen de 10-16 jaar.
Aanmelden kan via
info@nkt.nl o.v.v. SummerSchool 2018

 

Nieuwe privacy wet
De nieuwe privacywetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is in werking getreden. De Algemene Verordening Gegevensbescherming is een uitwerking van de Europese GDPR (General Data Protection Regulation). Deze AVG beschrijft de regels waar iedereen die persoonsgegevens verwerkt zich aan moet houden. Door deze AVG kunnen leerlingen en hun ouders/verzorgers makkelijker voor zichzelf opkomen, want ieders rechten worden uitgebreid.

 

Uiteraard heeft het NKT zich altijd al ingezet voor het zorgvuldig omgaan met gegevens van leerlingen, daarin gaat niets veranderen. Met deze nieuwe wet hebben wij als school ook de verantwoordelijkheid aan te kunnen tonen dat we ons aan de wet houden. Voor het bewaren van gegevens, maar ook voor bijvoorbeeld het publiceren van foto’s en filmpjes van optredens. Niet alleen van de ouders/verzorgers, maar in sommige gevallen óók van de leerlingen. Want leerlingen van 16 jaar en ouder moeten zelf toestemming geven voor de verwerking van gegevens en het gebruik van foto’s en filmpjes. Vandaar dat wij op het inschrijfformulier voor seizoen 18-19 de leerling zelf zullen vragen om toestemming hiervoor.

 

 

Agenda:  

-                      Dinsdag 12 juni: Laatste les Jong NKT: presentatie

-                      Woensdag 13 juni: Laatste les Jong NKT: presentatie 

-                      Woensdag 13 juni:  laatste les Peuter NKT (open les)

-                      Donderdag 21 juni: Laatste les Kleuter NKT (open les) 

-                      Zondag 24 juni: generale repetitie Een dag vol leven! op het NKT

-                      Donderdag 28 juni: laatste les NKT Instroomcursus (17.45 uur: kijkkwartiertje ouders)

-                      Zondag 1 juli: generale repetitie Een dag vol leven! op het NKT

-                      4 juli: generale repetitie Een dag vol leven! in de Purmaryn

-                      5 t/m 8 juli: voorstellingen Een dag vol leven! in de Purmaryn

-                      9 t/m 14 juli: Vriendjes en vriendinnetjes week

-                      16 juli: start zomervakantie

-                      23 -26 juli: NKT Summerschool